דווקא היום כשיש כל כך הרבה אלטרנטיבות זולות יותר למקלדות מכניות, כאלו שלכאורה יודעות לדמות את התחושה המכנית בצורה כמעט זהה (למרות שלא כולם מסכימים), החלטנו לבדוק את אחת מהמקלדות המכניות הבולטות יותר בשוק ולתת את חוות הדעת שלנו.
המקלדת שבחרנו היא מקלדת Blackwidow של מותג הגיימינג המוכר והאהוב Razer. החלטנו לבדוק את גרסת ה-Blackwidow Chroma V2, כשההבדל המהותי בין גרסת ה-Chroma לאותה גרסא סטנדרטית מסתכמת בעיקר ב-2 הבדלים עיקריים: התמיכה ב-Chroma, כמו שאפשר לנחש מהשם, אופציית התאורה המוכרת של רייזר עלייה נרחיב עוד בהמשך, ותוספת משענת היד המגיעה עם המקלדת אשר עושה הבדל משמעותי, וגם על עלייה נרחיב עוד בהמשך.
מעבר לשני הפרטים הללו, המקלדות למעשה זהות, ולכן אפשר להתייחס למרבית הביקורת ככזו על שני דגמי המקלדת. בואו נתחיל…
ברגע הראשון, כשניגשים לפתוח את קופסת המקלדת אבל רגע לפני שהספקנו לעשות זאת, מגלים פרט קצת מוזר: הקופסא כבר נפתחה, והמקלדת בעצם לא בדיוק חדשה. למה? כיוון שכל מקלדות רייזר אשר מגיעות לארץ בייבוא רשמי מגיעות לארץ ללא אותיות עברית, ועוברות חריטה כאן בארץ – מה שאומר שאת הקופסא אנחנו מקבלים פתוחה באופן טבעי לאחר שהמקלדות הוצאו, נחרטו, וחזרו לקופסא, ככה שאין מה לדאוג שקיבלנו חלילה מוצר משומש, אבל אם יש אופציה במעמד הקנייה להציץ ולראות שאין שריטות או מכות זה תמיד נחמד, אני גיליתי שריטה על הלוגו התחתון, שלמזלי מוסתר על ידי משענת היד ולכן החלטתי להבליג.
בכל מקרה טוב לדעת שלמרות שעבודת החריטה נעשתה לא באופן רשמי על ידי רייזר עצמה אלא כאן בארץ, החריטה עדיין איכותית ואם לא הייתם יודעים את הפרט הזה בנושא החריטה, כנראה שלא הייתם שמים לב אליו בעצמכם. מודה שגם אני בקושי שמתי לב. החריטה מבוצעת באיכות גבוהה ויוצרת שקיפות זהה לזו שיש לאותיות האנגלית על המקלדת, מה שמאפשר לתאורת ה-Chroma לעבור באין מפריע ולשמור על האלמנט הויזואלי באיכות הגבוהה ביותר.
הדבר השני ששמים לב אליו, הוא למכתב התודה ה"רשמי" שאנחנו מקבלים מרייזר, שמבשר לנו שהצטרפנו עכשיו למשפחת רייזר ו-"אין יותר דרך חזרה". קיטשי, נדוש, אבל ההשקעה בפרטים הקטנים היא תמיד דבר נחמד, בטח כשקונים מוצר שעלותו בחנויות ברחבי הארץ עומדת על איזור ה-600 עד 700 ש"ח, סכום מכובד לכל הדעות למקלדת.
בנוסף למקלדת אנחנו מקבלים בקופסא (דגם ה-Chroma V2 בלבד) גם משענת יד. המשנת מתיישבת בתחתית המקלדת ו"ננעלת" בעזרת מגנטים. פתרון אלגנטי מהבחינה העיצובית על מנת לשמור על אופי "נקי" ופתרון מוצלח גם על מנת להימנע מקליפסים שנשברים ומונעים מאיתנו לחבר את המקלדת למשענת היד בעתיד, עם זאת חייבים לציין שהמגנטים לא חזקים במיוחד, ובתזוזות של המקלדת, התחושה היא שהמשענת פשוט לא רוצה להישאר צמודה, וזה מתסכל קצת. לא משהו דרמטי, אבל שווה לציין.
"מוצר שעלותו בחנויות ברחבי הארץ עומדת על איזור ה-600 עד 700 ש"ח, סכום מכובד לכל הדעות למקלדת."
המקלדת עצמה…
המקלדת מגיעה ב-3 גרסאות שונות: גרסת מתג ירוק, אותה בדקנו כאן באתר. תחושה מכנית טבעית עם רעש מכני סטנדרטי, קליקית לחלוטין כמו שאנחנו מצפים ממקלדת מכנית להיות בדרך כלל, אבל קיימות גם גרסאות מתג כתום שאמנם מספקת תחושה מכנית אך שקטה משמעותית ביחס למתג הירוק, וגרסת המתג הצהוב, שמרגישה ממש כמו מקלדת גומי כמעט, ובנוסף גם היא כמו גרסת המתג הכתום שקטה משמעותית מהגרסא שבדקנו. כולן מספקות את אותן היתרונות של המקלדת המכנית אבל פונות לשחקנים שונים עם העדפות שונות. בכל הנוגע לסוג המתג, אין נכון או לא נכון.
על המקלדת אנחנו מגלים 5 כפתורי מאקרו, אותם נוכל להגדיר כאילו כפתורים שנרצה בעזרת תוכנת ה-Razer Synapse, שמאפשרת לנו גם שליטה על מגוון אפשרויות תצוגת התאורה השונות שעליהן נדבר בהמשך. התבנית עצמה דורשת הסתגלות קלה במידה ואתם לא רגילים לאותה התבנית, כש-5 כפתורי המאקרו תופסים שורה אופקית ישרה, וכפתור ה-CTRL השמאלי מתבלבל לנו בשימוש הראשוני עם כפתור המאקרו התחתון. לא משהו שלא מתרגלים אליו במהירות ומאפשר לנו לאחר הסתגלות קלה שימוש מהיר בכפתורי המאקרו.
בנוסף אנחנו מקבלים בונוס נחמד: אנחנו אמנם רגילים למקלדת שמגיעה היום בחיבור USB אחד פשוט, כזה שמחברים ומוכנים לתפעול, הרייזר מציעה לנו הפתעה לעומת זאת. מעבר לחיבור ה-USB אנחנו מקבלים גם חיבור AUX 3.5 מ"מ לאודיו, כך שנוכל לחבר את האוזניות ישירות למקלדת ולא להסתבך עם לחבר את האוזניות שלנו למחשב עצמו, ואפילו יציאת USB ישירות למקלדת. אחלה של דבר למי שרלוונטי.
צבעים צבעים צבעים
אחד הפיצ'רים המגניבים שהפכו ברייזר לסמל מאפיין, הוא עניין ה-Chroma. אותה פונקציית הצבעים שכוללת לכאורה 16.8 מיליון צבעים, אותם נוכל להגדיר בעזרת תוכנת הליווי של המקלדת. בין הצבעים נוכל להגדיר גם אפשרויות התנהגות שונות לצבע: צבע אחד, אפקט קשת או גל, או אפילו אפקט כוכבים שמאפשר הבהוב כפתורים ראנדומלי מאחורי הכפתורים. כל אלו אמנם לא עושים שום דבר פרקטי, אבל משהו בזה פשוט נורא מגניב, והרי גיימרים פשוט אוהבים תאורות בצבעים שונים, אז אין תלונות מצדינו. נחמד מאוד לגלות שבמשחקים מסויימים, בינהם Overwatch לדוגמא, המקלדת מקבלת צבעים ייחודים: כפתורי ה-A,S,D,W זוהרים באופן בוהק כשכל שאר הכפתורים מאבדים בהירות, וכפתורי היכולות מהבהבים בזמן שהיכולת עדיין לא זמינה, ונדלקים באופן מלא כשהיכולת חוזרת.
"אחד הפיצ'רים המגניבים שהפכו ברייזר לסמל מאפיין, הוא עניין ה-Chroma."
לא פרקטי, כבר אמרנו – אבל מגניב.
חפרנו מספיק
אחרי כל המסביב, אנחנו מגיעים למקלדת עצמה. התחושה היא כזו של מקלדת איכותית שבנויה ברמה גבוהה. אמנם אין מה לעבוד על עצמינו, Razer הם אמנם שם מותג גדול מאוד, אבל הדבר לא מבטיח לנו מוצרים איכותיים בהכרח, אלא כמו כל מותג, חלק נכבד מתחום הסכום שאנחנו מוציאים הולך על המותג ולא המוצר, לכן נחמד לגלות שהמקלדת אכן מרגישה איכותית בהתאם למחיר שלה.
בעצם אנחנו מקבלים מקלדת מכנית סטנדרטית, אבל ברמת גימור גבוהה, עקרונית אין חדש תחת השמש. המקלדת עובדת נהדר, מרגישה יציבה ונותנת תחושת איכות, ואין מה לעשות – הרעש המכני של המקלדת הקליקית הוא פשוט מוסיקה לאוזניים של כל גיימר.
אמנם המקלדת לא הצליחה להפוך אותי לגיימר מוצלח יותר, ועדיין כולם חיסלו אותי כמעט בכל ראונד, בין אם שיחקתי ב-Call of Duty: Black Ops 4 החדש או חזרתי למקורות וצללתי לתוך איזה Competitive Match ב-Counter-Strike: Global Offensive, ולמרות שהמקלדת לא תהפוך אתכם לשחקנים מוצלחים יותר, כי זה הרי ברור לכולם, אבל היא כן יכולה להיות מאוד מהנה, ועם תאורה עדינה של גל צבעוני שעובר עלייה, בחדר חשוך כשמאחורי המסך מתחבאים עוד כמה פסי לדים צבעוניים, נכנסתי לתוך לילה תחרותי ונהניתי מכל רגע.
"הרעש המכני של המקלדת הקליקית הוא פשוט מוסיקה לאוזניים של כל גיימר."
אז מה המילה האחרונה, לקנות או לא לקנות?
זה כבר תלוי בכם. אמנם יש כל כך הרבה אלטרנטיבות אחרות, אבל מי שרוצה לקנות מקלדת מכנית אמיתית ואיכותית, לא יטעה אם יחליט לבחור ב-Blackwidow Chroma V2, ואם המחיר מרגיש לכם קצת גבוה ואתם מוכנים לוותר על התאורה ומשענת היד, אפשר להוריד בערך 200 שקל מהמחיר אם בוחרים ללכת על הגרסא הסטנדרטית, ה-Blackwidow הרגילה.
בכל מקרה, ניפגש בביקורת הבאה – אני הולך להפסיד קצת ב-Counter-Strike.