3 שנים מאז השחרור, Epic Games מכריזה כי Fortnite סוף כל סוף יוצא ממצב ה-Early Access, יחד עם ההכרזה כי מצב המשחק 'Save the World', קמפיין ה-PVE של המשחק, יישאר אפשרות פרימיום בתשלום, ולא יהפוך להיות חינמי בדומה לבאטל רויאל.
בפוסט עדכון שעלה באתר של Epic נכתב: "Fortnite תמיד היה בתהליך של עדכון ושיפור מתמיד החל מהרגע שבו החל שלב הפיתוח, וכל-כך הרבה השתנה לאורך השנים כאשר שיחקנו ופיתחנו את המשחק יחד איתכם. עכשיו, כאשר אנחנו מתקרבים ל-3 השנים מאז שחרור המשחק, אנחנו רוצים לשתף עידכון בנוגע לתכניות הפיתוח העתידיות שלנו."

למרות ש-Epic פירסמה תכניות להפוך את מצב ה-Save the World לחינמי, ניראה כי ההכרזה האחרונה מ-Epic באופן רשמי חורצת את גורלו של מצב הקו-אופ להישאר בתשלום. על פי ההודעה הרשמית של Epic העדכונים למצב ה-PVE יגיעו עכשיו, כאשר הקמפיין כבר בשל, בקצב איטי יותר – אבל מבהירים כי העדכוניים לא יעצרו.
מצב הבאטל רויאל יוצא גם הוא מ-Early Access, מה שלא אמור ליצור שינויים דרמטיים לשחקנים, מעבר לעובדה כי רכישות בתוך המשחק לא יוכלו לעבור יותר בין מצב ה-PVE למצב הבאטל רויאל.